5 tools voor het factureren

5 tools voor het factureren

5 tools voor het factureren

Naast handmatig factureren is het tevens mogelijk om tools te gebruiken die jou ontzorgen van het factureren. Deze automatiseringsslag maakt jouw organisatie weer een stukje professioneler. In deze blogpost lichten wij objectief een vijftal tools uit die jou als ondernemer verder kunnen helpen.

Xero

Xero kenmerkt zichzelf door zijn vele mogelijkheden. Xero is toe te passen in nagenoeg ieder businessmodel. Vooral voor ervaren gebruikers biedt Xero vele opties om simpele taken te automatiseren, teneinde tijd te besparen. Verder zit er geen limiet verbonden aan het aantal gebruikers bij Xero.

Xero biedt drie pakketten aan. Het nadeel van deze pakketten is dat het starterspakket het niet toelaat om de payroll optie te gebruiken. Men kijkt dus al snel naar het tweede pakket, wat prijzig kan zijn voor startende ondernemers. Bijkomend is de leercurve vrij scheef; het is tijdrovend om alle features onder de knie te krijgen. Dit is natuurlijk enorm tegenstrijdig met het doel van dergelijke tools; om tijd te besparen.

Algemeen gesproken is Xero een goede optie voor een groot aantal ondernemers. De vele functies kunnen garant staan voor een grote automatiseringsslag, indien je tijd genoeg hebt om de tool onder de knie te krijgen. Het is mogelijk om een trial versie van de tool te proberen, zodat jij zelf kunt beoordelen wat je ervan vindt.

 

Wave

Wave maakt zichzelf uniek door zich te richten op de kleine ondernemers, zoals freelancers. De tools die wave aanbiedt sluiten goed aan op de dynamische ondernemer. De inviduele onderdelen reageren namelijk snel en zijn eenvoudig te integreren, Wave helpt zelfs met dit proces.

Het grootste voordeel voor de kleine ondernemer is dat Wave een gratis pakket aanbiedt. Binnen dit pakket kun je onbeperkt bankrekeningen toevoegen, kosten en baten bijhouden, meerdere ondernemingen toevoegen. Kort gezegd, is dit pakket een goedkope oplossing voor startende- en kleine ondernemers.

Het nadeel van Wave is dat Wave een procentueel bedrag in rekening brengt bij bepaalde transacties. Vooral voor kleine ondernemers kan dit en behoorlijke kostenpost zijn. Bijkomend kan dit procentueel bedrag al snel oplopen, terwijl dit bij andere apps niet het geval is.

 

Teamleader

Teamleader biedt een totaalpakket aan voor allerlei ondernemers. De tool oogt modern en bevat CRM, sales, projectmanagement en facturatie mogelijkheden. Met dit brede pakket neemt Teamleader de rol van ontzorger op zich. Dit is terug te zien in de integratiemogelijkheden met Teamleader. Teamleader heeft namelijk zelf een webpagina met tools zoals Mailchimp die je zelf kunt integreren in teamleader met slechts enkele kliks.

Ondanks dat Teamleader slechts twee pakketten heeft ter betaling (per kwartaal en jaarlijks), biedt teamleader wel de mogelijkheid aan om de service twee weken vrijblijvend te gebruiken.

Het is dus zeker eens waard om de tool uit te proberen, na de gratis periode kun je namelijk zelf kiezen om al dan niet verder te werken met de tool.

 

FreshBooks

FreshBooks oogt gebruiksvriendelijk door de duidelijke user interface en de mogelijkheid om binnen weinig tijd een mooie factuur op te stellen. Het drag-and-drop systeem maakt het toegankelijk voor iedere ondernemer, zelfs de ondernemers met zeer beperkte ICT-kennis.

Een nadeel van FreskBooks is dat het eerste pakket 15 euro per maand kost, en dat dit pakket het toelaat om slechts vijf cliƫnten toe te voegen. Vanzelfsprekend, zal dit aantal in veel gevallen te weinig zijn waardoor je al snel gaat kijken naar het tweede pakket.

 

Zoho Books

Zoho Books is de juiste tool voor de beginnende- en ervaren gebruikers. Zo kun je met Zoho Books diep in de data duiken om nieuwe inzichten te krijgen. Verder zijn de prijsopties vrij voordelig. Ter voorbeeld nemen wij het eerste pakket, wat 9 dollar per maand kost. Dit pakket geeft je toegang tot de basic functies en maakt het mogelijk om 50 cliƫnten toe te voegen.

Het grootste nadeel van Zoho Books is dat de tool het niet toelaat om payroll te integreren, wat veel ondernemers wel zoeken.

Algemeen gesproken hebben de tools veel overeenkomsten. Het is dan ook aan jou om de tool te kiezen die het beste bij jouw past. Lees recensies, test het uit, en bezoek de betreffende websites. Deze blogpost weerspiegelt namelijk alleen onze mening.

Software om facturen te versturen is belangrijk voor een groot aantal redenen. Echter, indien jouw voorkeur niet uitgaat naar het gebruiken van software, dan kun je hier een factuur voorbeeld downloaden.

 

Voor vragen of opmerkingen over de blogpost kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *